Lån med låg ränta? Hur hittar man det?


Listan över privatlån är uppdaterad:
2024-05-16.
Innehåller annonslänkar
Lendo bästa privatlå topplista
 • Ränta: 4,70% - 33,75%
 • Belopp: 10.000kr - 600.000kr
 • Löptid: 1år - 15år
 • Jämför upp till 40 privatlån gratis!
 • Jämför kostnadsfritt - Svar inom 1min!
 • Accepterar betalningsanmärkningar!
Till privatlån →
Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2023-10-06. Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 33,75%. Räntespann mellan: 4,70%-33,75%.
Kommentar:
Ägs av Schibsted som även äger Blocket.se, Klart.se och Aftonbladet.

Lån med låg ränta? Att ta ett lån kan vara en avgörande finansiell beslut. För många handlar det om att spara pengar genom att säkerställa att de får bästa möjliga ränta. Men vad innebär en ”låg ränta”, och hur hittar man de bästa låneerbjudandena? Denna guide kommer att gå igenom dessa aspekter. Vi försöker få våra besökare att förstå sin privatekonomi bättre och att vilja lär sig mer om sin egen ekonomi.Vad är ränta?

Ränta är den kostnad du betalar för att låna pengar. Den kan ses som en hyra eller avgift för att använda pengar som inte är dina. Räntan uttrycks oftast i procent av det totala lånebeloppet och betalas vanligtvis månatligen.

Vad innebär låg ränta?

Begreppet ”låg ränta” är relativt och kan variera beroende på låneform, ekonomiska förhållanden i landet och din personliga kreditvärdighet. Generellt sett, i en ekonomi där standardräntan för bolån ligger runt 3%, kan en ränta under 2% betraktas som låg.

Steg för att hitta ett lån med låg ränta:

 • Förstå din kreditvärdighet: Din kreditvärdighet är avgörande för vilken ränta du kommer att erbjudas. Ju bättre kreditvärdighet, desto lägre ränta kan du kvalificera dig för.
 • Jämför olika långivare: Det finns många långivare på marknaden. Banker, kreditinstitut och online-långivare erbjuder olika räntor och villkor. Använd jämförelsesidor och verktyg för att hitta det bästa erbjudandet.
 • Se över lånevillkor: Utöver räntan kan det finnas andra avgifter och kostnader associerade med lånet, som uppläggningsavgift, aviseringsavgift eller liknande. Se till att ta hänsyn till alla dessa när du jämför.
 • Förhandla: Även om en bank erbjuder en viss ränta kan du ofta förhandla om den, särskilt om du har en god kreditvärdighet eller andra tillgångar.
 • Överväg bunden eller rörlig ränta: En bunden ränta förblir oförändrad under en viss period, medan en rörlig ränta kan ändras baserat på marknadsförhållanden. Valet beror på din risktolerans och förväntningar om ränteutvecklingen.
 • Överväg låneförsäkring: Vissa långivare erbjuder lägre räntor om du också tecknar en låneförsäkring, vilket kan vara värt att överväga beroende på din situation.
 • Var försiktig med låneförmedlare: Vissa förmedlare tar ut höga avgifter och kan inte alltid erbjuda de bästa villkoren.

Långsiktig strategi

Överväg att förbättra din kreditvärdighet på lång sikt. Detta kan inkludera att betala av skulder, hålla koll på dina krediter och se till att inte ta onödiga lån.


Sammanfattning av Lån med låg ränta

Att hitta ett lån med låg ränta kräver forskning, planering och ibland lite förhandling. Genom att förstå hur räntor fungerar och vilka faktorer som påverkar dem, kan du ta informerade beslut som sparar pengar över tid.


Senast uppdaterad: 29 januari, 2024