Ränta på privatlån


Jämförelsen av privatlån är uppdaterad:
2024-06-21.
Innehåller annonslänkar
Zmarta privatlån jämförelse
 • Ränta: 5,20% – 29,40%
 • Belopp: 10.000kr - 600.000kr
 • Löptid: 1år - 20år
 • Jämför upp till 40 privatlån gratis!
 • Jämför kostnadsfritt - Svar inom 1min!
 • Accepterar betalningsanmärkningar!
Till privatlån →
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 180 000 kr med 10 år löptid, nominell ränta 7,95 % med 0 kr i startavgift/aviavgift blir den effektiva räntan 8,25 %. Totalt belopp att betala 261 497 kr fördelat på 120 avbetalningar ger en månadskostnad på 2 179 kr. Uppdaterat 2023-11-01. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,4 %. Räntespann 5,20-29,40%. Din ansökan skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil.
Recension:
Varje år hjälper Zmarta ungefär 50 000 kunder att jämföra lån och via länken kan du se över 20000 omdömen. Hos Zmarta kan du jämföra privatlån från över 30 långivare och banker. I skrivande stund får vi det till 37 stycken. Men du kan se vilka banker och långivare som jämförs via länken. Zmarta har jämfört lån ända sedan 1999 men då under annat namn.

Räntan på privatlån, även kända som blancolån, är en avgift som låntagare betalar till långivaren för att få låna pengar. Räntan bestämmer den totala kostnaden för lånet och varierar beroende på flera faktorer. Dessa faktorer inkluderar låntagarens kreditvärdighet, lånebelopp, återbetalningstid, samt marknadens ränteläge och den enskilda bankens eller långivarens policy.Faktorer som påverkar räntan på privatlån

 • Kreditvärdighet: Din kreditvärdighet baseras på din ekonomiska historia och visar hur stor risk långivaren tar genom att låna ut pengar till dig. En hög kreditvärdighet kan leda till lägre ränta.
 • Lånebelopp och återbetalningstid: Storleken på lånet och hur lång tid du planerar att betala tillbaka det påverkar också räntan. Större lån över längre tidsperioder kan ibland ha högre räntor på grund av den ökade risken för långivaren.
 • Marknadens ränteläge: De övergripande ekonomiska förhållandena och ränteläget på marknaden spelar en stor roll i bestämningen av räntesatser. Centralbankens styrränta påverkar vad bankerna kan erbjuda.
 • Långivarens policy: Varje långivare har egna riktlinjer för hur de sätter räntor på lån, vilket kan leda till skillnader i erbjudanden mellan olika banker och långivare.

Vad anses vara en bra ränta på privatlån?

Vad som anses vara en ”bra” ränta kan variera beroende på marknadens förhållanden och din personliga finansiella situation. Generellt sett är en bra ränta en som ligger under genomsnittet för liknande lån hos olika långivare. Det är viktigt att jämföra räntor från flera långivare för att förstå vad som kan anses vara en fördelaktig ränta vid tidpunkten för ditt lån.

Hur man kan få en lägre ränta på sitt privatlån

 • Förbättra din kreditvärdighet: Betala räkningar i tid, minska dina skulder och undvik att göra för många kreditförfrågningar på kort tid.
 • Jämför olika långivare: Använd jämförelsetjänster online för att hitta de bästa räntorna från olika banker och långivare.
 • Förhandla med din bank: Om du har en god relation med din bank eller om du har andra produkter hos dem, kan du försöka förhandla till dig en bättre ränta.
 • Se över din ekonomi: En stark ekonomisk situation med stabil inkomst och låga skulder kan hjälpa dig att få lägre ränta.
 • Samla dina lån: Genom att samla mindre lån och krediter till ett större lån kan du ibland få en lägre samlad ränta.

Sammanfattning av Ränta på privatlån

Räntan på privatlån varierar beroende på flera faktorer som din kreditvärdighet, lånebelopp, återbetalningstid och den aktuella marknadssituationen. Att förstå dessa faktorer kan hjälpa dig att arbeta för en lägre ränta. Kom ihåg att alltid jämföra erbjudanden från olika långivare och överväga din egen ekonomiska situation noggrant innan du tar ett lån. Att förbättra din kreditvärdighet och förhandla om villkoren är två effektiva sätt att påverka din ränta positivt.


Senast uppdaterad: 23 februari, 2024