Spartips som gör skillnad


Jämförelsen av privatlån är uppdaterad:
2024-06-21.
Innehåller annonslänkar
Zmarta privatlån jämförelse
 • Ränta: 5,20% – 29,40%
 • Belopp: 10.000kr - 600.000kr
 • Löptid: 1år - 20år
 • Jämför upp till 40 privatlån gratis!
 • Jämför kostnadsfritt - Svar inom 1min!
 • Accepterar betalningsanmärkningar!
Till privatlån →
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 180 000 kr med 10 år löptid, nominell ränta 7,95 % med 0 kr i startavgift/aviavgift blir den effektiva räntan 8,25 %. Totalt belopp att betala 261 497 kr fördelat på 120 avbetalningar ger en månadskostnad på 2 179 kr. Uppdaterat 2023-11-01. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,4 %. Räntespann 5,20-29,40%. Din ansökan skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil.
Recension:
Varje år hjälper Zmarta ungefär 50 000 kunder att jämföra lån och via länken kan du se över 20000 omdömen. Hos Zmarta kan du jämföra privatlån från över 30 långivare och banker. I skrivande stund får vi det till 37 stycken. Men du kan se vilka banker och långivare som jämförs via länken. Zmarta har jämfört lån ända sedan 1999 men då under annat namn.

Att spara pengar är en viktig del av ekonomisk hälsa och kan ge dig en större frihet i vardagen samt en säkrare framtid. Denna guide presenterar praktiska spartips som kan göra stor skillnad för din ekonomi i Sverige.

Skapa en realistisk budget

Första steget till att spara pengar är att ha en tydlig uppfattning om var dina pengar tar vägen. Genom att skapa en detaljerad budget kan du identifiera områden där du kan minska kostnader.

Hur man skapar en budget:

 • Spårning av utgifter: Håll koll på alla dina utgifter under en månad. Detta inkluderar allt från stora räkningar till små köp.
 • Kategorisera utgifterna: Dela upp dina utgifter i kategorier som mat, boende, transport, nöjen, etc.
 • Utgifter vs. inkomster: Se till att dina inkomster överstiger dina utgifter. Om inte, är det dags att se över var du kan dra ner.

Minska onödiga utgifter

Många av oss spenderar pengar på saker vi egentligen inte behöver, eller betalar för mycket för vardagliga tjänster och produkter.

Var smart med matinköpen:

 • Planera dina måltider: Genom att planera i förväg kan du undvika impulsköp och minska matsvinnet.
 • Handla efter erbjudanden: Använd butikernas erbjudanden och rabatter. Appar och webbsidor som ”Matpriskollen” kan hjälpa till att hitta de bästa erbjudandena.

Se över abonnemang och prenumerationer:

 • Gå igenom dina nuvarande abonnemang och tjänster. Säg upp de du inte använder.
 • Samla försäkringar eller telefonabonnemang hos en och samma leverantör för möjliga rabatter.

Använd effektiva sparmetoder

Att bara minska utgifterna är inte tillräckligt. Att effektivisera ditt sätt att spara pengar kan göra stor skillnad.

Automatisera ditt sparande:

 • Automatiska överföringar: Ställ in automatiska överföringar till ett sparkonto direkt på lönedagen. Du sparar utan att behöva tänka på det.
 • Sparkonto: Placera dina sparpengar på ett sparkonto med ränta istället för vanliga lönekontot. Läs på ordentligt vad som gäller och om det är något för dig eller inte.

Investera för framtiden:

 • Överväg olika former av investeringar såsom aktier, fonder eller pensionsfonder för att öka dina sparpengars värde över tid. Läs på och se bilda dig i ämnet.

Prioritera ditt sparande

Att ha specifika mål med ditt sparande kan öka din motivation och göra det lättare att hålla fast vid en sparplan.

Skapa sparmål:

 • Bestäm vad du sparar till, oavsett om det är en resa, en ny bil, ett hus eller bara för en tryggare ekonomisk framtid.
 • Sätt upp delmål för att göra processen mindre överväldigande och mer hanterbar.

Sammanfattning

Att följa dessa steg kan hjälpa dig att bygga upp en stabil ekonomisk grund och uppnå dina långsiktiga ekonomiska mål. Kom ihåg att kontinuerlig översyn och anpassning av din budget och sparstrategier är viktigt eftersom dina inkomster, utgifter och livsomständigheter förändras.

Lycka till med ditt sparande och hoppas att dessa tips gör en verklig skillnad i din ekonomi!

Disclaimer:

Denna guide är endast avsedd för allmän information och utbildningsändamål och ska inte tolkas som specifik finansiell rådgivning. Varje individuell finansiell situation är unik, och läsare uppmanas att konsultera med en kvalificerad ekonomisk rådgivare innan de fattar några beslut baserade på informationen i denna guide. Författarna eller distributörerna av denna guide tar inget ansvar för eventuella direkta eller indirekta ekonomiska förluster eller skador som kan uppstå till följd av att handlingar vidtas baserat på informationen som presenteras här. Användare uppmanas att noggrant överväga sin personliga situation och att genomföra egen forskning eller rådgivning innan några finansiella åtgärder vidtas.


Senast uppdaterad: 23 april, 2024